EagleTac PN20a
DSC_1515

EagleTac lavet et pænt udvalg af lygter, men dette her er deres første som bruger 1xAAA batteri og lygten er ikke baseret på andre AAA lygter (Mange af de nuværende AAA lygter på markedet har et nært slægtskab). Lygten har to lysstyrker og ikke nogen blinkindstillinger. Betjeningen er simpel, skru lygten let sammen og det tænder på lav lysstyrke, skru helt sammen og den skifter til høj. Overfladen på lygten er i HA (type 3 anodiseret) og skulle dermed være forholdsvis robust.


DSC_1512 DSC_1511

DSC_1510 DSC_1513

Lygten kommer i en tynd pap æske, men masser af symboler og specifikationer på.

DSC_1514

Æsken indeholder selvfølgelig lygten og manualen, der er også et batteri, ekstra O-ring, en nøglering og en karabinhage. Alt sammen meget normalt tilbehør, men ud over det er der en diffuser, som kan være meget nyttig.

DSC_1517 DSC_1519

Et kig forfra på lygten viser Cree XP-E lysdioden, monteret i en OP (Orange Peel, appelsinskal) reflektor. Det kan også ses at lygten har nogle små "tænder" rundt om glasset, så kan det ses at lygten er tændt selvom den stilles med hovedet nedad.

DSC_1522 DSC_1516

Ydersiden af hovedet har en let rifling så det giver et bedre greb når hovet skal drejes. Derefter kommer et tykt stykke, som har en "vejledning" på, den større diameter er fordi der skal være plads til to trins kontakten.

DSC_1533

Et kig bag ind i hovedet viser to trins kontakten, det er den yderste ring som er fjederpåvirket. Den mellemste ring er til beskyttelse mod forkert polaritet og den knoppen i midten er batteri forbindelsen.

DSC_1534

Et kig ned i batteriføret viser den blanke kant som bruges sammen med den yderste ring i hovedet til at tænde/slukke lygte og vælge lysstyrke. Der sidder også en fjeder i bundet af røret.

DSC_1567

Gevindet på batterirøret er anodiseret, da det ikke deltager i det elektriske kredsløb, bag gevindet kan der også ses en O-ring, som gerne skulle gøre lygten vandtæt.

DSC_1531 DSC_1530

På batterirøret er der også en rifling af samme type som på hovedet. Lygten er udstyret med en clips, som er presset ind i en slidse, jeg kan ikke umiddelbart dreje eller fjerne den. Jeg går dog ud fra at den let kan fjernes med hjælp fra værktøj, om den kan sættes på igen er dog en aden sag.

DSC_1529

Bagenden af lygten er lavet så den kan stå op, også selvom der er monteret noget i hullet.

DSC_1537

Her er nøglering og karabinhage monteret.

DSC_1566 DSC_1520 DSC_1521

Diffuseren kan presses på hovedet af lygten og sidder rimelig fast.

DSC_1618 DSC_1620

Her er et eksempel hvor diffuseren hjælper på lyset.


Lygten er simple at betjene og med de to lysstyrker dækker den et bredt behov, både lang driftid og kraftig lysstyrke. Desværre er prisen for den gode betjening at lygten er ret tyk om midten. Diffuseren kan også være nyttig, men den er ret lille og kan let blive væk. Hvis man kan leve med tykkelsen, syntes jeg dog det er en glimrende lygte med nogle gode detaljer.Målinger og data

DSC_1579

Lygten kan bruges med alle 1.5 volt kemier (Alkaline, NiMH, Lithium), manualen nævner dog også muligheden for et LiIon batteri, det kan bruges i korte intervaller og lav lysstyrke vil ikke være understøttet.

Specificationerne siger 15 og 70 lumen i 4.5 timer og 1 time. En måling viser at forholdet mellem høj og lav passer.

Strømmåling: 123mA og 1000 mA med et frisk eneloop.

Målt størrelse og vægt:
Længde: 80 mm (Slukket), diffuser forlænger med 4.5 mm
Diameter: 12.6 til 18.7 mm, diffuser 19.2 mm (Riflingen på batterirøret er 13.8 mm)
Vægt: 40 gram med eneloop AAA batteri (Diffuseren tilføjer 1.2 gram)

Lygten bruger en Cree XP-E R2 led i cool white udgave (Lygten fås også i en varmere udgave).


CurrentLux

Lygten er specificeret til at virke fra 0.8 volt til 3.2 volt, en test med forskellige spændingen viser at det passer nogenlunde, ved 3.2 volt går lygten i direkt drive og lysstyrken stiger drastisk. Lav lysstyrke vil begynde at stige ved 2.7 volt og vil være det samme som høj ved 3.2 volt. I modsætning til mange andre 1.5 volt lygter er denne her lygte faktisk stabiliseret ved 1.5 volt.
På æsken skriver EagleTac at de bruger en 3 watt lysdiode (hvilket er korrekt nok), men lysdioden bliver kun tilført 1 watt på høj (Hvilket er helt normalt for AAA lygter).

Runtime

På høj styrke kan lygten klare 43 minutter og på lav styrke 5 timer 41 minutter, begge test lavet med et eneloop NiMH batteri. Et alkaline ville klare sig ret dårligt på høj lysstyrke.


Jeg har ikke lavet diverse kurver af lyset, da der ikke er noget at vise, der er intet pwm eller andet støj i lyset og heller ingen blinke indstillinger.Sammenligning med andre lygter

Sammenligningen og billeder af lyset kan findes her.Noter

Denne anmeldelse blev en del forsinket da min første PN20a ikke virkede korrekt.