ArmyTek Predator

DSC_6243
DSC_6023 DSC_6024

ArmyTek er et nyt lygte firma, det er baseret i Californien hvor det udvikler lygterne, produktionen foregår som sædvanligt i Kina.. Denne lygte er den første fra ArmyTek og ved første øjekast ligner den enhver anden lygte, men et nærmere kig på den viser at den er speciel. Lygten styres med en afbryder på bagenden og ved at løsne/stramme hovedet på den, antal indstillinger og deres funktion kan programmeres. Overfladen på lygten er i HA (type 3 anodiseret) og skulle dermed være forholdsvis robust.

DSC_5965
DSC_5966

Lygten leveres i en papæske.

DSC_5967

Indholdet af æsken er: Lygten, håndledsrem med nøglering, 2 ekstra O-ringe, ekstra hætte til afbryderen, smørelse og et hylster. Jeg fik ingen vejledning med, men ArmyTek vil levere en med almindelige ordre. Vejledningen kan også hentes fra ArmyTek's webside.

DSC_5969 DSC_5971 DSC_5972

Lygten har en glat og meget dyb reflektor med en XP-G lysdiode i midten. Forenden er beskyttet med en ring af rustfri stål. Lygten fås i to versioner, en med en almindelig rustfri stålring og en hvor stålringen har en guldcoating.

DSC_5973

Lygten har ingen kølefinner, den sorte farve er nok til at holde den afkølet (Jer har testet med i over en time uden ekstra køling). Kanterne på hovedet forbedre grebet om lygten og de flade sider på forhøjningen bagerst på hovedet sikre at lygten ikke ruller på plane flader (Clipsen er meget bedre til det, men kan fjernes).

DSC_5978

På bagsiden af hovedet er batteritilslutningen, som består af en metal plade, det gør det muligt at bruge batterier med flad top. Der er også nogle tilslutnings punkter, jeg formoder at de bruges, under produktion, til at programmere microprocessoren i lygten. Den ydre gyldne ring er en forbindelse der bruges til at detektere om hovedet er løst eller stramt.

DSC_5979 DSC_5984

Gevindet på batterirøret er i ren aluminium foran og beskyttet af anodisering bagved, dvs. bagenden kan løsnes for at låse lygten. Der bruges 2xO-ringe i samlingerne.

DSC_5974 DSC_5980

Clipsen er monteret på batterirøret i samlingen mellem rør og bagende. Clipsens position er styret af en lille tap, som kan ses på andet billede. For at fjerne clipsen skal de to O-ringe fjernes først.
Clipsen leveres med samme overflade som ringen foran på lygten.

DSC_5976 DSC_5985

På bagenden sidder afbryderen til lygten med en rustfri krave udenom så den er beskyttet mod slag. I kraven er der et lille hul til den medfølgende nøglering. Lygten kan måske stå på bagenden når den er tændt, den første jeg fik kunne ikke, næste kunne.
Der er en meget lang fjeder i bagende, så det er muligt at bruge alle størrelser 18650 batterier.

DSC_6037 DSC_6038

Det medfølgende hylsteret har sider af et elastisk materiale, så lygten kan sættes i med hovedet ned eller op. Det er muligt at sætte hylsteret fast på horisontale bælter eller vertikal remme.

DSC_5987

Så meget kunne jeg skille lygten af, uden at bruge værktøj.

PredatorUIPreset

Ovenfor har jeg vist de to standard indstillinger der kan vælges på lygten, men det er kun et lille udvalg af mulighederne med denne lygte.

PredatorUIDK

Indstillinger ændres med hovedet på lygten, dvs. at afbryder kan bruges til at blinke med lygten, uden at skifte indstillinger. Valg af "line" gøres ved at løsne eller stramme hovedet, efter nogle få sekunder vil den tilsvarende "line" blive valgt.
Antallet af indstillinger i "first line" og "second line" kan programmeres, enten med de to faste indstillinger (Military or outdoor) eller til mellem 1 og maksimum for den pågældende "line". De fleste programmeringer gøres fra "second line", kun lysstyrke for den valgte indstilling kan ændres i "first line".

For at ændre programmeringen, kræves en speciel sekvens:
BrightnessSelectionDK
I "first line" løsnes hovedet og der ventes indtil der skiftes til "second line", derefter strammes hovedet, lygten slukkes og tændes igen. Nu er valg af lysstyrke aktiveret og lygten vil langsomt øge lysstyrken, med blink ved 25%, 50%, 75% og 100%. Ved hurtigt at løsne og derefter stramme hovedet, vil lysstyrken blive husket for den pågældende indstilling.


I "second line" strammes hovedet, der ventes indtil lygten skifter til "first line" og derefter løsnes hovedet, lygten slukkes og tændes igen. Nu er lygten i konfiguration menuet. Brug sluk/tænd til at ændre, og stram/løsen hovedet til at vælge. Der kan vælges mellem følgende opsætninger (Listen følger menu systemet i lygten):
  1. Strobe-frekvens, Firefly, Beacon, SOS, lysstyrke
  2. Military, Outdoor
  3. Antal positioner i "first line"
  4. Antal positioner i "second line"
  5. CR123 batterier, 1x18650, 2x16340, 1x18650 LiFePO4
  6. Fuld stabilisering, Delvis (semi) stabilisering, Trinvis (step) stabilisering
  7. Husk sidste indstilling gfor både "first line" og "second line", Husk kun for "second line", Husk kun for "first line", Husk ikke

BrightnessSelection2
Ved valg af "Menu 1" vises alle de forskellige indstillinger, jeg kunne have valgt enhver af dem ved at hurtigt stramme og løsne hovedet.

SelectOutdoor
Ovenstående kurve viser valg af "Outdoor" indstillingen. Først vælges programmering og det starter altid ved "Menu 1", en hurtigt sluk/tænd skifter til "Menu 2". Ved at stramme og løsne hovedet vælges "menu 2". Nu vises de to valg på skift, jeg vælger "Outdoor" ved at stramme og løsne hovedet på det rigtige tidspunkt. Jeg kan kontrollere at "Outdoor" er valgt, for lygten skifter nu mellem strobe, lav og firefly indstilling med løst hoved.

SelectMemory
I sidste eksempel laver jeg et hurtigt skift til "Menu 7" ved at lukke og tænde lygten 6 gange hurtigt. Derefter vælger jeg 3 indstillingen som er at lygten kun skal huske "Line 1" når den slukkes.


Lygten har buck/boost converter, kan programmere og det er muligt at vælge mellem forskellige stabiliseringer af lyset, det gør lygten til en af de mest avancerede lygter på markedet og også til en meget alsidig lygte. Jeg mener at dette er en god lygte med nogle enestående egenskaber som ArmyTek har valgt at bruge som introduktion af firmaet. Alle disse muligheder i lygten har dog en pris, det tager noget tid at lære hvordan lygten skal programmeres og få tilpasset den. Hvis man ikke ønsker at bruge tid på at lære programmeringen, er det stadig en god lygte, men man mister en af de stærke sider ved lygten.


Tekniske data og målinger

DSC_6022

Lygten er beregnet til 2xCR123, 1x18650 eller 2x16340 batterier.
Den lange fjeder i bagenden gør det muligt at benytte selv de længste 18650 batterier (70mm), men ikke alle beskyttede 16340 batterier passer.
Det er muligt at opsætte lygten så den vil advare når batteriet er ved at være tomt, men lygten vil ikke slukke. Dvs. brug ikke ubeskyttet LiIon batterier uden at holde øje med lygten.

Mål størrelse og vægt::
Længde: 154 mm
Diameter: 25.4 mm to 36.6 mm
Vægt: 165 gram med CR123 og 178 gram med AW18650-26

Lygten bruger en Cree XP-G lysdiode.

Measurements

I ovenstående tabel har jeg brugt 2600 mAh 18650 batterier til at måle og estimere drifttiden, som jeg har målt ved fuld stabilisering. De estimerede lumen er udregnet ud fra de oplyste 500 lumen og så skaleret ud fra målt lysstyrke.
Firefly indstillingen reguleres ikke på samme måde som de andre indstillinger, den bruger altid 1,2 mA, uafhængig af batteri spænding.

CurrentLuxFull

Et spændings sweep med fuld stabilisering viser at lygten stabiliserer ned til omkring 3 volt og holder næsten fuld lysstyrke ned til 2,2 volt, dette er meget imponerende og viser at lygten bruger en buck-boost regulator. Strømforbruget når op over 2,2 ampere, dette er for meget for CR123 batterier.

CurrentLuxSemi

Med delvis (semi) stabilisering ændres strømforbruget, nu stabiliseres lyset kun ned til 3,5 volt, derunder vil lysmængden blive reduceret. Dette begrænser strømmen til 1,5 ampere, som passer meget bedre til CR123 batterier.
Med beskyttede 18650 batterier, som virker ned til 2,5 volt, vil lygten ikke pludseligt slukke. I stedet vil den reducere lysstyrken til et meget lavt niveau og have meget lang drifttid på den lave lysstyrke.

Runtime

Drifttiden afhænger af hvilken stabilisering der er valgt, lysstyrke og batterier, jeg har kun testet med maksimum lysstyrke i military og outdoor indstillinger (Military bruger fuld stabilisering, outdoor bruger trinvis stabilisering). Med trinvis stabilisering slukker lygten ikke når batteriet er ved at være tomt, i stedet bliver der skruet ned for lysstyrken og derved opnået en meget lang drifttid, med lav lysstyrke.

StrobeVariation

Strobe kan programmeres til mange forskellige frekvenser og lysstyrke, den viste kurve er fra military. Den er på omkring 12 Hz (ikke 15 som oplyst), men har nogle små variationer. Den bruger en 50% duty cycle.

SelectStrobe

Under valget af strobe bliver vist frekvenser mellem 1 og 32 hz.


Beacon

Beacon er med en lavere lysstyrke, hvert glimt er på 0.21 sekund og der er 7 sekunder mellem glimtene.

SOS

SOS bruger 0,5 sekund til en prik og der er ikke ekstra mellemrum mellem bogstaver. Det tager 11,6 sekunder at sende et SOS og der er 6 sekunder pause før det gentages.



Sammenligning med andre lygter
For flere lygte med tilsvarende størrelser se Lyset fra lygter med flere CR123 eller AA batterier, oktober 2010

DSC_6034
DSC_6035

Jeg har sammenlignet ArmyTek lygten med andre 18650 lygter og en enkelt 4xAA lygte, det er følgende lygter (Samme rækkefølge som på billedet): ArmyTek Predator, 4sevens Maelstrom G5 (updated version), Ray X60, Fenix LD40, Fenix TK15, M20 Warrior speciel Operations XP-G S2, M20 Warrior XR-E R2, Sunwayled M20C XR-E

På ArmyTek Predator har jeg brug "military" indstillingerne, dette er dem som er valgt når lygten modtages.

BrightnessMax

Måling af total lysmængde viser at Predator sender meget lys ud for sin størrelse.

Brightness

En samling af alle lysstyrker (Predator i military), viser at Predator har en pæn fordeling af lysstyrker (Det muligt at ændre disse lysstyrker på Predator, hvis man ønsker noget andet).

BrightnessLux

Den dybe reflektor og det kraftige lys fra Predator betyder at lygten kan lyse langt (Målingerne er lavet på 4 meters afstand), kun Ray med en større reflektor kan overgå den.

Weight

Predator vejer cirka det samme som andre tilsvarende 1x18650 lygter.

Summary

På oversigten er indstillingerne ikke særlig konkrete for Predator fordi at alt kan programmeres.

Price

Predator er en ny lygte, men nogle meget avancerede funktioner, det gør at den koster mere end de andre lygter i sammenligningen. Den røde linje er et introduktions tilbud.



Lysprofil at maksimum styrke

ArmyTek Predator, 4sevens Maelstrom G5 (updated version), Ray X60
DSC_6047a DSC_6049a DSC_6054a

Fenix LD40, Fenix TK15, M20 Warrior speciel Operations XP-G S2
DSC_6058a DSC_6062a DSC_6065a

M20 Warrior XR-E R2, Sunwayled M20C XR-E
missing DSC_6068a



Lysprofil at maksimum styrke, reduceret eksponering

ArmyTek Predator, 4sevens Maelstrom G5 (updated version), Ray X60
DSC_6047c DSC_6049c DSC_6054c

Fenix LD40, Fenix TK15, M20 Warrior speciel Operations XP-G S2
DSC_6058c DSC_6062c DSC_6065c

M20 Warrior XR-E R2, Sunwayled M20C XR-E
missing DSC_6068c



Lysprofil at minimum styrke
Jeg har brugt 7 lumen som minimum, ikke firefly (Det ville være et sort billede).

ArmyTek Predator, 4sevens Maelstrom G5 (updated version), Ray X60
DSC_6045a DSC_6052a DSC_6053a

Fenix LD40, Fenix TK15, M20 Warrior speciel Operations XP-G S2
DSC_6055a DSC_6059a DSC_6063a

M20 Warrior XR-E R2, Sunwayled M20C XR-E
missing DSC_6066a



Lysprofil at minimum styrke, øget eksponering
Jeg har brugt 7 lumen som minimum, ikke firefly (Det ville være et sort billede).

ArmyTek Predator, 4sevens Maelstrom G5 (updated version), Ray X60
DSC_6045b DSC_6052b DSC_6053b

Fenix LD40, Fenix TK15, M20 Warrior speciel Operations XP-G S2
DSC_6055b DSC_6059b DSC_6063b

M20 Warrior XR-E R2, Sunwayled M20C XR-E
missing DSC_6066b

Dark reference:
DSC_6044b



Træ på 12 meters afstand
Skyggen i lyset fra M20 R2 er et vandryp på front glasset.

ArmyTek Predator, 4sevens Maelstrom G5 (updated version), Ray X60
DSC_6073a DSC_6074a DSC_6075a

Fenix LD40, Fenix TK15, M20 Warrior speciel Operations XP-G S2
DSC_6076a DSC_6077a DSC_6078a

M20 Warrior XR-E R2, Sunwayled M20C XR-E
DSC_6079a DSC_6080a

Dark reference:
DSC_6072a



Træ på 50 meters afstand

ArmyTek Predator, 4sevens Maelstrom G5 (updated version), Ray X60
DSC_6085a DSC_6086a DSC_6087a

Fenix LD40, Fenix TK15, M20 Warrior speciel Operations XP-G S2
DSC_6088a DSC_6089a DSC_6090a

M20 Warrior XR-E R2, Sunwayled M20C XR-E
DSC_6092a DSC_6093a

Dark reference:
DSC_6084a



ArmyTek Predator

DSC_6026


Firefly, lav, mellem:
DSC_6048a DSC_6045a DSC_6046a

Høg:
DSC_6047a

Træ på 12 meters afstand, træer på 50 meters afstand:
DSC_6073a DSC_6085a



4sevens Maelstrom G5 (updated version)

DSC_6027

Read more about the light and see pictures and measurements in my review.

Lav, #2, #3:
DSC_6052a DSC_6051a DSC_6050a

Høj:
DSC_6049a

Træ på 12 meters afstand, træer på 50 meters afstand:
DSC_6074a DSC_6086a



Ray X60

DSC_6028

Read more about the light and see pictures and measurements in my review.

Lav, høj:
DSC_6053a DSC_6054a

Træ på 12 meters afstand, træer på 50 meters afstand:
DSC_6075a DSC_6086a



Fenix LD40

DSC_6029

Lav, #2, #3:
DSC_6055a DSC_6056a DSC_6057a

Høj:
DSC_6058a

Træ på 12 meters afstand, træer på 50 meters afstand:
DSC_6076a DSC_6088a



Fenix TK15

DSC_6115

lav, #2, #3:
DSC_6059a DSC_6060a DSC_6061a

Høj:
DSC_6062a

Træ på 12 meters afstand, træer på 50 meters afstand:
DSC_6077a DSC_6089a



M20 Warrior speciel Operations XP-G S2

DSC_6031

Lav, medium, høj:
DSC_6063a DSC_6064a DSC_6065a

Træ på 12 meters afstand, træer på 50 meters afstand:
DSC_6078a DSC_6090a



M20 Warrior XR-E R2

DSC_6032

Træ på 12 meters afstand, træer på 50 meters afstand:
DSC_6079a DSC_6092a



Sunwayled M20C XR-E

DSC_6033

Lav, medium, høj:
DSC_6066a DSC_6067a DSC_6068a


Træ på 12 meters afstand, træer på 50 meters afstand:
DSC_6086a DSC_6093a



Noter

ArmyTek har sendt mig lygten for at jeg kunne lave en anmeldelse. Det første eksemplar havde en software fejl og jeg var nød til at vente på en ny lygte før jeg kunne færdiggøre anmeldelsen.